Національний фронт П'ятниця, 2024/05/17, 3:22 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Розділи новин
Одеські новини [2]
Українські новини [1]
Міжнародні новини [1]

Головна » 2008 » Березень » 23 » УПА в Одесі
УПА в Одесі
10:42 PM
19 березня  у приміщенні одеської «Просвіти» було відкрито пересувну фотовиставку «Українська Повстанська Армія: історія нескорених», у відкритті якої взяли участь керівник авторського колективу виставки,  співробітник Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук Володимир В’ятрович, в.о. начальника управління СБ України в Одеській області Ігор Куцин,  голова Одеського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім.Тараса Шевченка Олександр Степанченко.

Відкриваючи виставку голова одеської «Просвіти» зазначив унікальність документів які були надані СБУ для цього заходу, в першу чергу вони стосуються діяльності підпілля ОУН часів румунської окупації міста Одеса 1941-1944рр.
Розповідаючи про роль СБУ в підготовці експозиції, Ігор Куцин зазначив, що цей захід спрямований на «виховання нашої молоді, наших громадян».
«У Службі безпеки України звикли спілкуватися мовою фактів, які завжди грунтуються на документах. Найкращим аргументом є документи – документи історичні. Сьогодні вони віднайдені Службою безпеки України в архівах і сьогодні ці документи можна вивчати».
Виставка, яка є унікальним проектом, побудована на змістовній науково-джерельній базі за допомогою фотоілюстративного та інформаційно-довідкового матеріалу і покликана донести до громадян України цілісну та науково обґрунтовану картину українського визвольного руху середини ХХ ст. та розвінчати нав’язані стереотипи.
У експозиції виставлено майже півтисячі оригінальних фото, представлені документи з радянських та німецьких джерел та внутрішні документи Організації Українських Націоналістів та УПА.
Виставка була організована за сприяння Управління Служби безпеки України в Одеській області та Одеської обласного обєднання Всеукраїнського товариства «Просвіта», Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Центр національного відродження ім. С.Бандери, Світового Ювілейного Комітету до 100-річчя від дня народження Романа Шухевича та 65-ї річниці створення Української Повстанської Армії.
  Як своєрідний пересувний музей вона є інформаційною, а не пропагандистською акцією.  
Виставка викликала значний резонанс у місті, на відкритті був повний зал відвідувачів, сама виставка працюватиме до 29 березня, а потім помандрує малими містами Одещини. Нажаль не обійшлося і без провокацій: представники Партії регіонів, комуністи та інші проросійські організації намагалися зірвати відкриття виставки для чого був організований багатогодинний пікет. Під вікнами «Просвіти» була поставлена машина з «озвучкою» з якої лунали пісні часів советської імперії. Незважаючи на всі ці спроби виставка відбулася.

Категорія: Одеські новини | Переглядів: 1300 | Додав: ultras
Всього коментарів: 1
1 igor  
0
Чудова виставка
Дякую

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Календар новин
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Друзі сайту


Діжка: український відео та музичний архів

Гурт

Радикальний Український Націоналізм Народний Оглядач Шешори - міжнародний фестиваль етнічної музики та лендарту Сайт, посвящён работам Мигеля Серрано Официальный Cайт Проекта Анарат ultras.at.ua

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024